Het einde van het oriënteringsseizoen in Nederland is nabij. Nog 2 stads-ol’s en dan vliegt menig Nederlander uit naar het buitenland waar veel aantrekkelijke wedstrijden op het programma staan.
De ‘laatste’ wedstrijd was vandaag de estafette-loop voor clubteams. Van Cialfo had de ‘harde kern’ zich aangemeld en werd er door hen deelgenomen in 3 teams van Minor.
In team 1 stond Gerber opgesteld, team 2 bestond uit louter Cialfo-lopers: Eva, Renée en Rolf, en Frank nam deel aan team 3.
In totaal kwamen er 27 teams aan de start. Het weer was prima en de routes waren uitdagend. Veel posten redelijk dicht bij elkaar, dus goed opletten of je de goede had. In ieder team werd een 4,5 km, een 3 km en een 6 km gelopen. Er werd begonnen met een massa-start, d.w.z. alle eerste lopers tegelijk.
Renée startte als enige in deze massa-start voor haar 4,5 km. Tot 4 posten voor het eind een prima loop, maar toen kwam de man (vrouw?) met de hamer. Even de concentratie weg en de verkeerde kant op. Dan is het lastig herstellen; tenslotte finishte ze met een tijd van 1.01.23 als 23e op deze afstand.


20140615NKRelay

Gerber ging als 2e van start en liep 3 km. Strak gelopen, foutloze race met als resultaat een 5e plaats op deze afstand in 28.49
Eva liep ook de 3 km en werd daarin 19e met een tijd van 46.04
Rolf en Frank liepen allebei de 6 km waarbij Rolf 15e werd in 59.21 en Frank 20e in 1.10.57.

Na afloop werden ook de prijzen verdeeld voor de deelname aan de HOC-competitie. Een serie van 5 wedstrijden waarbij de beste 3 golden voor de punten.
Voor Renée en Eva was het spannend, want voor de laatste wedstrijd stond Renée 1 en Eva 2. Hoe zou het eindresultaat zijn? Wel, nadat alle kruitdampen waren opgetrokken bleek Eva de winnares te zijn en Renée 2e.
Rolf werd in zijn klasse onbedreigd winnaar. Een mooi familie-resultaat!

Zo, nu eerst vakantie, al dan niet met oriënteren als hoofdschotel en na de vakantie opnieuw ‘aan de bak’.

In het najaar gaat, bij voldoende deelname, ook weer een nieuwe jeugdcursus oriënteren (6x op zaterdagochtend) van start. Voor jeugd vanaf 11 jaar.
En bij voldoende belangstelling van volwassenen ook een clinic van 1 dag.
Nadere informatie hierover volgt op onze website.

Klik op de "lees meer" link voor meer foto's van de NK Relay

 

 

Zoeken

Onze Sponsors