De Cialfo-oriënteerders hebben het jaar goed afgesloten. Aan de traditionele oliebollen-ol werd deelgenomen door Jan Witsenboer, Cor van Emmerik, Frank Mensink, Robert van der Hulst, Eva van der Hulst, Renée Temmen en Emma en Desi van Emmerik. Eigenlijk de vaste ol-kern.

Het bijzondere van deze wedstrijd was de massastart, ongebruikelijk in het oriënteren, behalve bij estafettes. Extra moeilijkheid was bovendien het feit dat men keuzes moest maken; er mocht een post overgeslagen worden en er was een keuze tussen 2 posten. Op het kaartje kun je zie wat Cor heeft gedaan (6B gekozen en 21 overgeslagen, dikke lijn) en wat Frank heeft gedaan (6A gekozen en 13 overgeslagen, dunne lijn).

Op de lange afstand (9 km) deden Frank, Cor en Jan mee. En eindelijk was het zover! Cor wint ruimschoots, Jan 4 minuten later en Frank tenslotte 11 minuten later. De meester verslagen door zijn leerlingen! (wel nr 4,5,6, van de 7deelnemers).

Bij de C/D-junioren was Eva nummer 1 op 3 sec gevolgd door Renée, die dus 2e werd.

Robert was op dezelfde afstand (4,5 km) 20 minuten later dan beide meiden.

Emma en Desi liepen route 4 (4,5 km technisch middel = routes van de paden af). Dat was hun eerste keer en ze deden dat perfect; in de eindsprint won Desi met 2 sec van Emma. Ze waren de nummers 1 en 2 op deze afstand.

Iedereen tevreden naar huis met een mooie laatste wedstrijd in dit jaar.

Nu op naar 2014, met als voorlopig ‘hoogtepunt’ de Interland (Frankrijk, België, Duitsland, Engeland, Nederland) in Noord-Frankrijk eind maart (moet iedereen zich nog wel kwalificeren, maar dat moet lukken).

20131230Cor
20131230Frank
Frank bij zijn finish

Zoeken

Onze Sponsors