Eerste lustrum geslaagd voor deelnemers

Afgelopen zaterdag 15 augustus organiseerde atletiekvereniging Cialfo voor het vijfde achtereenvolgende jaar (eerste lustrum) haar jaarlijkse Nordic Walking en Wandeltocht. De weergoden waren de organisatie en deelnemers goedgezind deze dag. Het was een zonnige dag en ook volop genieten van de mooie omgeving.  
De eerste deelnemers meldden zich al voor 09.00 uur. Tussen 09.00-10.00 uur vertrokken de deelnemers voor de langste (en mooiste) tocht. De deelnemers voor de 10 km konden tot 11.00 uur vertrekken vanaf het clubhuis van Cialfo op het sportpark de Wachtelenberg, waar men goed kon zien dat de baan wordt gerenoveerd.


De tocht was voor zowel Nordic Walkers als voor wandelaars zonder stokken. Het parcours was ook dit jaar weer nieuw en de routes gingen ook nu weer alleen over bospaden en zandwegen wat vooral voor de Nordic Walkers prettig is.
De deelnemers waren laaiend enthousiast over de mooie routes en omgeving en vonden het jammer dat er niet meer deelnemers waren dan vorig jaar, maar daar gaat de organisatie volgend jaar wat aan doen door nog meer promotie te maken.
Op de kortste afstand waren 31 deelnemers gestart en op de langste afstand waren 33 deelnemers gestart. Dat was de helft minder dan vorig jaar.
Voorinschrijving was niet nodig. Men kon gewoon op de dag zelf inschrijven.
De routes werden met bordjes aangegeven, zodat men de meegekregen kaart alleen nodig had in noodgevallen of als er bordjes waren weggehaald (zoals vorig jaar was gebeurt).
De routes voerden de deelnemes o.a. door het Eperholt, Landgoed De Dellen, De Renderklippen en Het Bervoetsbos. Bekende punten waren natuurlijk De Haelberg met mooi uizicht over de mooi bloeiende heide, De Ossenstal, Het graf van Buys Ballot, De Schaapskooi, Het Pluizenmeer en De Hertenkamp. Ook waren er onderweg, behalve de mooi bloeiende heide ook veel paddestoelen te bewonderen.
Aan de Ossenweg was een verfrissingspost ingericht met een terrasje, waar de deelnemers iets te drinken en te eten kregen en waar men even lekker kon gaan zitten genieten van het mooie weer.
Vanwege het lustrum heeft de organisatie besloten om 20 procent van het inschrijfgeld te doneren aan Het Gelders Landschap en Gelderse Kastelen. Misschien volgend jaar weer en dan hopelijk met meer deelnemers, want het zeker de moeite waard volgens de deelnemers. Voor een uitgebreide fotoreportage kan men terecht op de website van atletiekvereniging Cialfo: www.avcialfo.nl ,

Namens de Nordic Walking en Wandeltocht commissie van A.V. Cialfo,

Gerhard Stegeman

Zoeken

Onze Sponsors